View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Jun 25, 2017 7:17 am



Reply to topic  [ 2 posts ] 
BLE shield questions 
Author Message

Joined: Mon Jul 01, 2013 7:11 pm
Posts: 4
Hi,

I am able to send data to the app and read it, but when I try to send a hex value to the shield and view it in the serial monitor it shows up as strange characters.

I am using the software serial. Like I said, the shield seems to send the data fine, but I am having trouble reading it.

Also, how do you clear the buffer on the shield?

Thank you,

Bob


Fri Jul 26, 2013 5:46 am
Profile
Site Admin

Joined: Thu Aug 02, 2012 11:36 am
Posts: 166
Hi,
the strange characters on the console while sending HEX values is correct.
They are interpreted as string, which then might include charactes others than [a-z0-9].

What if you send real strings over the SoftwareSerial? Is the Baudrate matching 19200 ?
Try to send ff to the buffer clear characteristic to reset the buffer.

The Sample code in the Github repository does this by pressing a button. You should be able to achieve that easily.

Cheers,
Michael.


Mon Jul 29, 2013 9:57 am
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.