View unanswered posts | View active topics It is currently Mon May 01, 2017 12:37 am



Reply to topic  [ 2 posts ] 
Hardware Serial: Arduino does not receive 
Author Message

Joined: Mon Aug 27, 2012 6:32 pm
Posts: 3
Hi all,

I've been playing around with my shield for a few days, and I've run into a strange problem. My Arduino does not receives data from the iPhone when using Hardware Serial.

I'll detail a few: I've got a simple program running that toggles LED if it receives some letters from the iPhone. When I use SoftSerial with pins 2-3, no problems, I can switch my LEDS on and off.
But if I want to use Hardware Serial on pins 0-1, I can only read data sent by the shield, but not send data from the iPhone to the shield. Seems a little strange to me, but I spent some time on it without any result. Looks like there's no connection between BLE112's Tx and Arduino's Rx.

Any tips ?

Cheers,
Paul.


Wed Dec 19, 2012 5:45 pm
Profile
Site Admin

Joined: Thu Aug 02, 2012 11:36 am
Posts: 166
Hello Paul,
are you using the hardware serial while the USB Cable is connected to your desktop or laptop ?
If yes, try to remove the cable and power your Arduino using a battery.

Try to send data again which will work.

Cheers,
Michael.


Sat Dec 22, 2012 12:49 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.